4 bud på københavns bedste læsesteder!

Sidder du derhjemme og skal læse eller skrive opgave, kan sengen nemt friste til en middagslur, fjernsynet friste med endnu […]

Image
Sofie Buch 05-03-2015
Image

Sidder du derhjemme og skal læse eller skrive opgave, kan sengen nemt friste til en middagslur, fjernsynet friste med endnu en genudsendelse af Friends – og skulle du ikke også få ryddet op? Men tager du ud af huset, og udnytter cafeer, biblioteker og læsesale, kan du lettere fokusere og endda få det hyggeligere.

1. Café Nutid

Nutid

Hvorfor har I valgt at læse her?

”Det er faktisk et andet gruppemedlem som foreslog det. Der er en hyggelig atmosfære, men stadig en ro med afslappet musik – og andre som også sidder og arbejder. Men vi arbejder også meget i grupper, så det er vigtigt at man også godt må snakke”, siger Johanne Møller Jepsen, studerende på Internationale Studier, Roskilde.

”Og at man må spise sin egen madpakke”, tilføjer Ida Banke grinende, mens Nanna Jo Poulsen fortsætter: ”Ja og billig kaffe”.  

Kan du abstrahere fra baggrundsstøj, er til billig kaffe og bløde stole – så skal du sidde på Café Nutid og skrive din næste opgave. Café Nutid er en populær studiecafe, hvor der altid sidder studerende med computeren eller bøgerne fremme. Der er masser af siddepladser, både ovenpå – hvor der er bløde lænestole og plads til at sidde på barstole ud mod gaden – og en kælder, hvor der er flere bordbænkesæt. Café Nutid tilbyder en lille filterkaffe til en flad ti’er, så her kan du, selv på et studiebudget, holde koffein niveauet oppe.

Sankt Peders Stræde 1, 1453 København

Besøg deres hjemmeside

Åbningstider Mandag: Lukket, Tirsdag: 9-22, Onsdag: 9-22.30, Torsdag: 9-22, Fredag: 9-23 Lørdag: 13-23, Søndag: 13-17:30

2. Det Humanistiske Fakultets bibliotek

Humanistisk-fakultetsbib

Hvorfor har du valgt at læse her?

”Jeg er ret fanatisk med lyd, så jeg kan godt lide, at der er helt stille – og der er et godt lys, masser af plads og ikke så mange mennesker”

  • Katrine Brønsig Larsen, studerer Historie

Du skal tage ind på det Humanistiske Fakultets bibliotek, hvis du har brug for fri wifi (netadgangen KB) og ro omkring dig. Biblioteket er i tre etager: en stueetage med gruppeborde, en førstesal med computere til fri afbenyttelse og aflukkede grupperum med whiteboard tavler – og en anden sal, som er stille læsesal, hvor der også er mange siddepladser med computere.

Biblioteket er orienteret mod studiebrug, og er derfor også en anelse steril med hvide borde og vægge. Det er derfor ikke det hyggeligste sted at sidde, men til gengæld lyst pga. den store vindue facade. Vil du have kaffe, kan du gå over i Nordisk kaffebar på den anden side af kanalen (bygning 22, stueetagen, lokale 61), og få en kop kaffe til 6 kr. og lidt billigt snolder, hvis du har brug for det.

Njalsgade 112, 2300 København

Åbningstider: Mandag: 8-19, Tirsdag: 8-19, Onsdag: 8-19, Torsdag: 8-19, Fredag: 8-18, Lørdag: Lukket, Søndag: Lukket.

Besøg deres hjemmeside

3. Danmarks Kunstbibliotek

Kunstbib

Hvorfor har I valgt at læse her?

”Vi læser kunsthistorie, så alt er ligesom nemt tilgængeligt – og bibliotekarerne er bedre til at guide os i de materialer, vi skal bruge. Og så er æstetikken simpelthen skøn – læsesalen er helt Harry Potter”.

  • Celine Albek, Anna Kjeldsen

Prioriterer du gratis kaffe, intim atmosfære og ro – så skal du sætte dig på Kunstbiblioteket på Nyhavn. Biblioteket har en meget hyggelig læsesal, hvor der er højt til loftet, og væggene er fyldt ud med bøger. Der er ikke mange læsepladser udover dem på læsesalen, det er derfor et ideelt sted at sidde, hvis man har brug for ro. Biblioteket tilbyder fri wifi og kaffe, og er åbent for alle. Det er meget de samme mennesker, som bruger biblioteket som studiested, så har du været der et par gange, kan du begynde at genkende folk – det er hyggeligt! Et ideelt sted at sidde bøjet over bøgerne, men en mærkbar ulempe er dog de korte åbningstider.

Nyhavn 2, 1007 København

Mandag – Torsdag: 11-17:30, Fredag 11-16, Lørdag – Søndag: Lukket

Besøg deres hjemmeside

Del artiklen

Skriv et svar

Du vil måske også synes om