10 råd: Sådan motiverer du dit barn til læring

Vil du styrke dit barns selvhjulpenhed og give barnet mere selvtillid? Her er ti meget enkle råd, som faktisk kan gøre en stor forskel.

Image
Mads Christensen 24-10-2018
Image

Skolen er vigtig både for dit barns intellektuelle og sociale udvikling, men dit barn har også brug for hjælp til at blive motiveret i hverdagen. Denne evne vil afspejles i skolegangen og styrke dit barns faglighed fremover. Her er 10 gode råd til hvordan du kan gøre for at øge dit barns motivation for at lære:

1. Lad barnet tage beslutninger

Lad dit barn træffe egne valg og beslutninger. Led aktivt efter situationer hvor dit barn skal træffe egne valg. Det kan være alt fra fritidsinteresser til hovedretten på restauranten. Lad barnet komme med input til familiediskussionerne og vis at du værdsætter det.

2. Vær nysgerrig på hobbyer og interesser

Spørg ind til interesser og motiver dit barn til at blive klogere på disse ting. Er interessen fodbold, kan du f.eks. introducere dit barn til en bog om forskellige fodboldteknikker.

3 Lær hvor man finder svar på sine spørgsmål

Vis dit barn hvor meget man får ud af at undersøge de ting man ikke ved. Når dit barn har nået en vis alder, kan du vise hvordan man finder svar på sine uløste spørgsmål på internettet.

4. Gør dit barn klogere ved hjælp af sit legetøj

Sørg for at have legetøj som understøtter forskellige former for læringsstile. Det kan være alt fra malebøger, hvor man udfolder sine kreative evner, til vendespil som udfordrer hukommelsen.

5. Lad dit barn forstå vigtigheden i at læse

Udstrål hvor afhænglig du er af at læse. Sørg for at have synlige læsekilder i dit hjem. Eksempelvis kan du have bøger liggende på sofabordet eller servietter med ord på til middagen. Dermed tilføjer du indirekte læring i barnets hverdag.

6. Interesser dig for skoledagen

Spørg ind til hvordan det går i skolen og spørg om hvad dit barn har lært i dag. Vis interesse for hvad dit barn fortæller, og vis at du også kan lære af det! Dit barn får succesoplevelser når du viser at du lærer noget nyt fra barnet.

7. Gør dit barns skolegang overskuelig

Hjælp med at strukturere noter og opgaver. Ved at give dit barn kontrol over skolegangen kan du hjælpe med at mindske bekymringerne så der bliver mere tid til læring.

8. Lad dit barn blive klog på hverdagens mysterier

Udnyt situationer hvor du kan gøre dit barn klogere i hverdagen. Fortæl en spændende historie om en gammel bygning eller hvorfor bladende falder af træerne. Stil åbne spørgsmål som får dit barn til at undre sig: ved du hvorfor at… og Hvordan tror du at…

9. Opbyg dit barns stærke faglige sider

Fokuser på dit barns styrker, og hjælp med at få gøre dit barn bekendt med sine talenter. Det kan godt være at barnet ikke klarer sig godt i engelsk men til gengæld er barnet en haj til matematik. Fremhæv her barnets succes i matematik. Hjælp dit barn med at styrke sine talenter.

10. Fejre de gode resultater

Det er vigtigt at fejre når dit barn opnår gode resultater både ved store og små sejre! På den måde motiverer du til at fortsætte det gode arbejde og giver støtte hen ad vejen.

Vil du have flere råd til effektive teknikker til at motivere dit barn?

Skriv en e-mail med dit spørgsmål til  mc@gokarakter.dk

Del artiklen

Skriv et svar

Du vil måske også synes om